Lesgeven

Vakken klaarzetten
Als je in je dashboard bent ingelogd, ga je je vakken voor het hele schooljaar activeren. Klik links boven in je scherm op ‘Voeg toe’ om je eerste vak te activeren.

Stap 1: Klik op vak activeren en kies het juiste vak

Stap 2: Kies het juiste leerjaar en kies daarna de juiste methode

Stap 3: Selecteer bij de laatste stap of je het vak voor de hele klas wilt klaarzetten of voor een specifieke groep leerlingen. Kies in het laatste geval voor ‘Handmatig leerlingen selecteren’. Op deze manier kun je de vakken voor een combinatieklas of leerlingen met een eigen leerlijn klaarzetten.

 


Lessenplan
Alle lessen voor het hele jaar staan klaar in je lessenplan. Per les zie je direct over welk leerdoel de les gaat.

Klik op de les die je wilt geven om naar de lespagina te gaan en de les voor te bereiden. Je kunt de les ook vanuit deze pagina vast naar de leerlingen versturen, door op de drie puntjes te klikken.

Als je lessen wilt verplaatsen of titels wilt aanpassen, kun je dit aanpassen onder Beheren.

 

 

Lespagina
Via ‘Bekijk les’ kom je op de lespagina. Op de lespagina vind je alle informatie over de les. Je kunt met deze pagina je les voorbereiden, de instructie starten en de les naar de leerlingen versturen. Bovenaan vind je de lesnaam en het primaire leerdoel van de les. Daaronder vind je instructietips die je eventueel kunt gebruiken bij je instructie. Onder de instructietips staan de opgaven uit de les. Je kunt deze aanklikken om groot te bekijken. Rechts vind je de knop om de instructie te starten. Zodra je de les en instructie start met de knop, vinden de leerlingen de les bovenaan op hun tablet onder het tabblad  ‘Ontvangen lessen’.

Rechts vind je de leerdoelkaart van het leerdoel waar de les over gaat.

 

Leerlijn
Klik op de knop Toon Leerlijn om alle leerdoelen binnen het subdomein te bekijken. Het leerdoel van die les is gearceerd.

 

 

Leerdoelstatus per les

Als leerlingen voldoende aan een leerdoel hebben gewerkt, is er een status bekend. De status geeft aan waar een leerling staat ten opzichte van zijn of haar streefniveau. Deze status is zichtbaar in je lessenplan onder elke les in de vorm van een rij blokjes met de initialen van de leerlingen. De kleur geeft de status van die leerling aan voor dat leerdoel:

  • Donkerblauw: deze leerlingen hebben hun streefniveau behaald.
  • Lichtblauw: deze leerlingen groeien voor dit leerdoel en hebben hun streefniveau nog niet behaald.
  • Geel: deze leerlingen zijn onder hun streefniveau vastgelopen voor dit leerdoel.
  • Wit: deze leerlingen hebben nog onvoldoende opgaven gemaakt voor dit leerdoel om de status te bepalen.