Analyseren – leerlingenoverzicht

Excellente leerkrachten zijn erg betrokken bij de leerlingen en hun groei. Ze herkennen leerbarrières bij hun leerlingen daardoor sneller en lossen ze op. Zo geven ze iedereen de aandacht die ze verdienen.

Met het nieuwe leerlingenoverzicht (onder Analyseren) zie je in één oogopslag hoe elke leerling zich ontwikkelt voor elk vak, ten opzichte van de hele populatie. Met dit overzicht is het nog gemakkelijker om je betrokkenheid vorm te geven en met een gerust gevoel je klas te begeleiden. Je weet immers altijd waar het goed gaat en wie waar nog wat extra aandacht kan gebruiken.

Groei van de leerlingen
Het leerlingenoverzicht geeft je inzicht in hoe de leerlingen in de klas groeien ten opzichte van het gemiddelde. Het poppetje geeft aan of de leerling harder of minder hard groeit ten opzichte alle andere leerlingen die met Snappet werken. De groei staat los van de vaardigheid van de leerlingen.

Voorbeeld: Een leerling die van een lagere vaardigheid naar een hogere vaardigheid groeit, groeit harder dan een leerlingen die al een hoge vaardigheid had en die behoudt. 

Het leerlingenoverzicht kan je helpen in het bepalen van je focus. Je ziet in één oogopslag welke leerlingen (ver) onder gemiddeld groeien. Ook zie je direct of dit voor alle vakken geldt of voor een specifiek vak.

De groei wordt weergegeven voor de vakken Rekenen, Spelling en Taal. De overige vakken zie je ook in dit overzicht en kun je aanklikken om de vaardigheid te bekijken.

Als je een blokje hebt aangeklikt, verschijnt de vaardigheid voor dat vak. Je kunt op het pijltje klikken om naar de leerlingpagina te gaan.